Ett hem kantat av guld...

Som jag nämnt tidigare tycker jag om guld som inslag i inredningen. Drömmen är att tapetsera och måla väggarna i väldigt naturnära, diskreta, lugna, harmoniska färger (såsom de favoriter jag nämnt tidigare: bruna nyanser, vitt, etc) med något stänk av guld någonstans...kanske måla något med schablon eller ett väggord skrivet i guld. Nåt sånt. Än så länge finns inte så många guldinslag här hemma, men det är också en sån där sak som får komma med tiden.
Ett guldigt ting som kommit in i vårt hem är en spegel. Jag gillar den jättemycket. Dels för att den är målad i guld förstås och dels för att ramen har en gammaldags känsla över sig.

image39 image40

Jag tänkte även fortsätta det här inlägget med att visa ytterligare detaljer ur vår hall. Galgarna, skostället, förvaringskorgarna och dörrmattan.

image41 image42
image43 image46
image45

Jag kom att tänka på en sak häromdagen när jag funderade över vad jag skulle lägga in här på bloggen härnäst.... genom att skriva ner mina tankar om inredning och inspiration på det sätt jag gör här, klarnar bilden mer och mer även för mig själv vad det är för stil jag egentligen gillar. Tidigare har jag ibland känt att jag gillar massor med små bitar av olika stilar och att det kanske skulle bli rörigt att kombinera dem alla... men genom att sätta ord på tankarna känns det som att jag ändå har en ganska klar bild över vad jag gillar innerst inne, finner harmoni i och mår bra av. Självklart har jag ju länge vetat vad jag tycker är snyggt och vad som tilltalar mig mer än annat, men genom att få ner tankarna i ord ser jag tydligt den röda tråden som ändå går rakt igenom allting. Det är häftigt. Ibland behöver man stanna upp och tänka efter för att de inre bilderna och tankarna ska klarna.

Kommentarer
Postat av: Hannele

Silver har varit min färg, men jag har upptäckt att guld är ganska fint också.

2007-04-23 @ 17:20:32
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Johanna

Guld är en härlig färg! Har inte så mycket av den färgen i min inredning, skulle vilja ha mer än jag har för jag gillar guld. Men som du sa, det kommer. =) Spegeln är jättefin! Det är de andra sakerna också! Jag gillar speciellt skostället! Och så gillar jag sånna korgar som du har!

2007-04-23 @ 17:34:33
URL: http://inredning.webblogg.se
Postat av: birgitta

Det var en vacker spegel, jag har själv något liknande i min hall, det trodde jag inte att jag någonsin skulle ha, men den bryter så bra mot det kärva i övrigt. Och just som du så bra beskriver att man tänker och planerar i huvudet, men när man skriver ner det så här och sätter upp bilder så blir det hela mycket klarare och lättare att genomföra, förhoppningsvis, man har tagit sig igenom en process. Jag önskar dej glädje i din fortsatta vandring i inredningsvärlden. För visst är det kul att drömma och planera.

2007-04-23 @ 17:42:56
URL: http://fridtid.blogspot.com
Postat av: Jenny

Spegeln var jättefin! Jag gillar speglar som har känsla av gammalt :) Det är spännande att tänka på sitt drömboende, vad man gillar osv. Det finns ju bara möjligheter :) Ha en skön måndag! KRAM

2007-04-23 @ 18:07:04
URL: http://jennyshemochharmoni.blogg.se
Postat av: Stina

Hannele: Ja, jag älskar guld jag. =) Både i inredning (i lagom mängd och på detaljer) och smycken! Kram

Johanna: Jag håller med! Precis, man kan ju inte få allt på en gång. Och det är roligt att skaffa saker lite eftersom oxå, så man hinner känna efter vad det är man verkligen vill ha. Va kul att du gillar sakerna! =) Kram

Birgitta: Tack snälla för dina vackra ord. De värmer verkligen! Det är verkligen härligt att drömma och planera och ta saker och ting eftersom. Och just att få det på pränt gör mycket. Allt blir så tydligt då. kram

Jenny: Tack! =) Ja, jag med. Det är roligt att ha lite gammaldags deltaljer här och var. Ja, det är det som är så härligt, att det finns ju bara möjligheter. Med mål och vilja kommer man långt. =) Ha en skön kväll. Kram

2007-04-23 @ 19:33:47
URL: http://hemmahosstina.blogg.se
Postat av: Vildängel

Jag gillar oxå gulddetaljer och har en liknande spegel hängande i min hall. :)

2007-04-23 @ 19:57:06
URL: http://vildangel.blogg.se
Postat av: Carin

Jätte fina galgar. Har aldrig tänkt på hur de ser ut. Trodde bara det var såna där vanliga galgar. Jag har glömt att berätta det för dig, men jag ska nog göra nåt med schabloner inne i min lilla datahörna sen när sovrummet är klart. :) Spegeln är jätte snygg. Och allt annat oxå för den delen. Roligt att du lägger in bilder för vissa saker har jag aldrig tänkt på hur de ser ut när jag hälsar på er. Ska spara lite inredningsgrejs i datahörnan åt dig så du har nåt att göra när du kommer hit. :) Puss puss

2007-04-23 @ 20:48:05
URL: http://ladyscorpio.blogg.se
Postat av: Zassi

Åh vilken underbar spegel :)
och jag håller helt och hållet med dig! Visst är det så att när man får ner sina tankar och önskningar på pränt, så klarnar bilden och man ser tydligare vad man egentligen vill :)
Fast jag tycker det är svårt. Alla superfina bloggar och hem här ute och man vill ha det så och så och sådär var snyggt osv osv...
New England, asiatiskt, indiskt, lantligt, romantiskt, vanligt..
Jag vet inte riktigt vad jag har för stil själv. Men jag gillar ljusa lantliga rum och möbler, samtidigt vill jag ha den moderna kanske med svarta detaljer... jaja, jag är väl en blandstil helt enkelt :)
Tjingeling//Z

2007-04-23 @ 21:18:46
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: kicki

Vilken underbar blogg du har, så mycket fint att titta på och läsa om, besök gärna min blogg..
kicki

2007-04-23 @ 21:46:39
URL: http://kickilettenstrom.blogg.se
Postat av: gunn

Jag gillar också guld.Har några ramar bla.Din spegel är verkligen jättefin.
Ha en skön tisdag! Nisse hälsar tillbaka =)
Kram!

2007-04-23 @ 21:59:46
URL: http://solkatterdammrtt.blogspot.com
Postat av: Kix

Vi har en stor guldspegel hemma hos oss och jag älskar den! Den gör sig så himla bra till annars ganska så stilrena möbler. Det är kul att blanda nytt och gammalt och olika material!

2007-04-23 @ 22:35:39
URL: http://kixkoll.blogg.se
Postat av: Signe

Vilken maffig spegel! Jättefin!...Håller med om att inredningsstilen klarnar när man får se sina egna saker på bild. Man ser allt på ett annat sätt helt plötsligt! Ha en bra dag! kram :)

2007-04-24 @ 08:54:09
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: Stina

Vildängel: Ja, det är verkligen fint med gulddetaljer. =)
Carin: Tack snälla! =) Nä, ibland tänker man inte riktigt på alla detaljer förrän nån gör en uppmärksam på dem. Ja, det tycker jag du ska göra. Finns massor med fina schabloner. Kan hålla ögonen öppna åt dig. Va gulligt att du sparar lite av inredningsjobbet åt mig oxå. =) Hjälper mer än gärna till, det vet du. =)
Zassi: Tack! =) Ja, jag vet, jag är likadan. Man vill ju ha allt till slut. Men bara man känner efter innerst inne så kommer man nog fram till en bra lösning till slut. Och man kan ju kombinera olika stilar utan att det blir rörigt oxå. Å huvudsaken är ju att man själv trivs. =) Kram till dig.
Kicki: Välkommen till min blogg! =) Självklart ska jag besöka din oxå. Tack snälla för de fina orden. De värmer. Kram
Gunn: Tack. Ramar i guld är jag svag för oxå. =) Ha en skön tisdag du med. Kram
Kix: Jag håller med dig, det är kul att blanda. För det är mycket i olika stilar som faktiskt passar suveränt bra ihop. =) Kram
Signe: Tackar! Ja, det är faktiskt så. Man får liksom nya ögon på nåt sätt. Ha en bra dag du med. KRAM

2007-04-24 @ 16:08:30
URL: http://hemmahosstina.blogg.se
Postat av: stina

Snyggt och vackert! Puss Stina

2007-04-24 @ 17:58:57
URL: http://hemmapalandet.blogspot.com
Postat av: Stina

Stina: Tack snälla! Puss

2007-04-24 @ 19:51:22
URL: http://hemmahosstina.blogg.se
Postat av: Mari

Fina bilder Stina! Gillar spegeln. Och du vet ju att jag gillar det som sätter Guldkant på livet! Har ju själv en guldspegel, se mitt gamla inlägg om mitt "unika" vardagsrum som jag tufft nog visade upp i bloggen, där finns en! Mari.

2007-04-24 @ 21:58:58
URL: http://www.guldkantpalivet.blogspot.com
Postat av: Lotta

Visst är det bra med inredningsbloggandet. Jag gillar också flera stilar men när man som du skriver skall formulera det så blir man säkrare på vad man egentligen har för stil.

2007-04-24 @ 23:31:17
URL: http://signesvind.blogspot.com/
Postat av: Stina

Mari: Tack snälla! =)Ja, jag vet ju det. *ler* Måste kolla in det där inlägget från ditt vardagsrum. =) Kram

Lotta: Ja, det är verkligen bra! Både för att själv komma till insikt och såklart genom all inspiration man kan hitta på alla fina bloggar. =) Kram

2007-04-25 @ 16:18:15
URL: http://hemmahosstina.blogg.se
Postat av: art[e]fact

Vilket bra inlägg du gjort om harmoni och att stanna upp och tänka... kanon!

Du, den spegeln skulle passa jättefint hemma hos mig! hihi, jättefin! ;)

2007-04-25 @ 20:26:47
URL: http://artefact.blogg.se
Postat av: rebecka

det ser riktigt fint ut! älskar spegeln.

2007-04-26 @ 07:25:45
URL: http://www.afrikabecka.blogspot.com
Postat av: Jessica

top hat är en fin o glad gammalgoding :D:D
dock hatar jag dens reklam på radion :(

2007-04-26 @ 09:58:38
URL: http://myckelite.blogg.se
Postat av: Stina

art[e]fact: Tack snälla! Kul att du tycker det! Va glad jag blir! =) hihi, jag får väl säga till om jag mot förmodan skulle tröttna på den... *ler*
Rebecka: Tack min vän! =) Kram
Jessica: Ja, verkligen! =) Fast reklamen har jag aldrig hört. Måste va på nån kanal jag inte lyssnar på. Kanske är tur det då. =)

2007-04-26 @ 15:42:49
URL: http://hemmahosstina.blogg.se
Postat av: Jessica

jasså en klänning? hur ser den ut ? :D:D

2007-04-26 @ 16:30:12
URL: http://myckelite.blogg.se
Postat av: Stina

Jessica: Ja, jag saknade en klänning! =) Den är ganska mörkt grön, nästan brun, med fina mönster och smala axelband! Jättefin! På H&M! =) Kram

2007-04-26 @ 17:32:00
URL: http://hemmahosstina.blogg.se
Postat av: Scaniatjejen

Va fint det låter när du beskriver hur du skulle vilja ha det! Och snygg spegel och fina hallgrejer! Håller med om att bloggen är toppen på så vis (på alla vis;-) att man får en klarare bild själv av vad man egentligen vill ha och vilken stil man har. Det är bara så mycket man skulle vilja göra;-) Tack för dina fina kommentarer hos mig! Kram

2007-04-26 @ 18:45:05
URL: http://scaniatjejen.blogg.se
Postat av: Anna

Jag använder en photoshopvariant på svenska som heter elements, tycker att den är lite lättare än den vanliga. Sen tvingar jag alla i min närhet att lära mig allt de kan, inte alls störigt, Haha!

2007-04-26 @ 22:51:14
URL: http://secondhandsisters.blogg.se/
Postat av: Anonym

Kikar bara in för att önska dej en trevlig helg!
Hoppas våren kommit för att stanna.
Kram!

2007-04-27 @ 08:15:16
URL: http://solkatterdammrtt.blogspot.com
Postat av: Stina

Scaniatjejen: Tack, vad glad jag blir att du tycker det. =)Ja, det är verkligen mycket man skulle vilja göra i sitt hem. Men först vill jag ha ett hem som är vårt på riktigt, sen får vi förverkliga inredningsdrömmarna fullt ut. =) Varsågod. =) Kram

Anna: Okej, kanske man skulle kolla upp den då. Haha, jag brukar tvinga min sambo. =) Fast han tycker mest det är kul. Som tur är. =P Kram

Solkatter & dammråttor: Tack detsamma. Det hoppas jag med. kram

2007-04-27 @ 16:01:59
URL: http://hemmahosstina.blogg.se
Postat av: Ella

Vad fint ni verkar ha det. Spegeln var helsnygg!

2007-04-29 @ 11:48:18
URL: http://gylleneskor.blogg.se
Postat av: Stina

Ella: Välkommen till mig blogg! Tack! =) Kram

2007-04-30 @ 11:06:23
URL: http://hemmahosstina.blogg.se
Postat av: Line

Flott speil og stilig skohylle! Kan jeg spørre hvordan jeg kan få kjøpt en likedan til våre sko?

2007-05-06 @ 21:56:07
Postat av: Stina

Line: Välkommen till min blogg! Har inte sett ditt inlägg förrän nu, förlåt. Skohyllan har jag beställt från Jotex. www.jotex.se

2007-05-16 @ 22:45:16
URL: http://hemmahosstina.blogg.se
Postat av: Nicole Kidman

Hello. I browse and saw you website and I found it very interesting.Thank you for the good work.

2010-09-16 @ 09:56:48
URL: http://nicole-kidman.blogetty.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0