Förändringstankar.

Jag har kommit in i en period då jag verkligen vill förändra hemma. Just det där går i vågor hos mig. Eftersom vi bor som vi gör, i en hyresrätt, är det inte fritt fram att ändra som man vill. Vi känner inte heller att vi vill lägga ut en massa pengar på att förnya eftersom vi ändå inte kommer bo här för evigt. Vi kan inte heller påverka lägenhetens värde genom att fräscha upp den och då sparar vi hellre de pengarna till den dag vi verkligen kan och får renovera och skapa vårt eget personliga hem.

Men det här med förändring behöver ju inte ske i sådan stor skala. Det kan ju faktiskt räcka med att byta ut kuddfodralen, sätta upp nya gardiner, göra ett nytt stilleben någonstans, eller varför inte köpa lite fräscha snittblommor. Det lilla kan göra mycket.

I helgen var jag och min fästman och tittade på möbler. Mest bara för att det är kul, men det finns även en viss längtan hos oss efter en ny soffa. Den vi har nu är den jag köpte när jag flyttade hemifrån och det är ju ett antal år sedan nu. Det är egentligen inget fel på den (den uppfyller sitt syfte), förutom att den inte harmonierar med oss, både stil- och färgmässigt. Och så är den lite för liten.
Oj, så många fina soffor det finns. Vi hittade en modell som vi föll för båda två. Den är stor (i jämförelse med den vi har nu) och inbjudande, modern och snygg. Och det bästa av allt - en härlig schäslong. Och tyget är så fint - ganska mörkt brunt. Passar oss perfekt. Men när det gäller sådana stora inköp som möbler bör man fundera lite innan man slår till. Det funkar liksom inte att impulsköpa en soffa. Det är inte riktigt samma sak som att impulsköpa en tröja som sedan hamnar längst in i garderoben och aldrig används.
Och så är det just det där...den passar egentligen inte in med tapeterna och golven som bara utstrålar 80-tal. Det är det som stör mig... Jag vill verkligen visa upp möbler och sådant som jag verkligen gillar av det vi har i vårt hem här på bloggen, men det är så svårt att få snygga bilder när man alltid skymtar ett fult golv eller en blommig tapet. Detta faktum hindrar oss förstås inte från att möblera rummen utifrån vår egen stil, men den där riktiga harmonin infinner sig aldrig. Dock så är de flesta tapeter ganska så neutrala så det är väl inte hela världen. Men ibland, som nu, kommer det liksom över en att man vill ha ett mer personligt hem som vi har skapat tillsammans och där vi har valt färger och material själva.

Jaja, nu känns iallafall skönt att ha satt ord på sina tankar. Och medan man går och väntar på den dagen det är läge att köpa hus eller så, så får man ju samla på sig en massa inspiration.
Jag tycker om att bläddra i inredningstidningar och läsa böcker om inredning. Där finns verkligen massor av inspiration.
När jag får tid över ska jag ta fram alla mina inspirationsurklipp från alla möjliga tidningar och kataloger och klistra in dem i en bok. Det blir min egen inredningsbok, med bara sådant som jag gillar och skulle kunna inreda mitt eget hem med. Den kommer vara bra att ta fram då och då och inspireras av.

(PS: Tidigare hade jag en bild på Jimmy Schönnings bok här, men nu när jag förstått att den är ett plagiat, så har den bilden inget här att göra.)

Nytt år, ny energi.

God fortsättning på det nya året! Hoppas alla haft det jätteskönt sen sist.

Åååååh, va skönt det är med jullov. =) Ja, egentligen var det slut i måndags, men jag är "ledig" den här veckan och nästa också. Eller ledig och ledig, men hemma iallafall. I veckan har jag skrivit och skrivit på en examinationsuppgift som ska jag har skickat till min lärare idag. Har lagt ner mycket tid på den och känner mig nöjd nu, så det är bara att hoppas på det bästa. Senare idag sätter jag mig på flyget norröver (återigen) och ska hälsa på min kära syster. Ska bli kul. Stannar ända till på onsdag. På tisdag fyller pappa år så vi ska fira honom också. Efter det är det inte många dagar kvar tills en helt ny kurs börjar. Spännande.

Jaja, åter till jullovet. Det har varit otroooligt härligt att vara ledig. Julen var helt underbar. Nyår firade jag och min sambo hemma hos oss, bara vi två. Det kändes bäst så eftersom vi varit ifrån varandra så länge över jul.
Några dagar in på det här nya året åkte jag och min sambo (eller fästman är han ju nu. Har inte riktigt vant mig vid att kalla honom det. *ler*) på kryssning. Två dygn tur och retur Stockholm-Helsingfors. Jättehärligt. Det var så skönt att komma iväg på en liten minisemester tillsammans. Vi kom till Helsingfors på morgonen och färjan skulle inte gå tillbaka förrän på eftermiddagen, så då har man möjlighet att gå i land. Det gjorde vi såklart. Helsingfors är trevligt. =) Jag passade naturligtvis på att shoppa lite. Det var ju rea även där. Och när vi ändå var i Finland så ville jag förstås shoppa sånt som är finländskt. Jag brukar försöka tänka så när jag åker utomlands eller till nåt speciellt ställe - att köpa något som är typiskt för just det landet och som passar mig och min stil. För det blir oftast saker till hemmet jag köper. I Helsingfors skyndade vi oss in i närmaste Marimekko-butik och det blev en del inköp. Jag gillar deras saker. De har så mycket fina mönster och härliga färger. Men det blev en del annat också. Jag vill gärna visa mina fynd så här kommer de:

image137 image139

image138 image140
Till vänster: Jag gillar verkligen Lilla My. Hon är cool. =) Så jag passade på att köpa en Lilla My-figur
och en musmatta. =)
Till höger: Mina inköp från Marimekko. Har en passion för handväskor och den här ovan är
som gjord för mig. Den satt bara där och väntade på mig. Färgen, mönstret, allt passar mig.
Bilden nedanför väskan föreställer ett kuddfodral. Varma färger och vackert mönster.

Nu är det bara att ta sig an det här nya året. Känns som jag fått en massa ny energi. Det har nog inte bara att göra med att det är nytt år, utan även att jag varit ledig och kopplat av ett bra tag. Kände att jag behövde det. Men nu är jag redo att ta mig an nya utmaningar och jag hoppas verkligen att 2008 blir ett bra år. Ska iallafall göra mitt bästa för att göra det till det. =)

RSS 2.0