Jag är tillbaka / Montenegro del 1.

Ja, nu är jag tillbaka igen. Blogguppehållet blev lite längre än jag hade trott. Har varit bortrest några veckor, sen började jag jobba och har varit helt slut på kvällarna. Och de senaste helgerna har jag inte varit hemma alls. Men nu börjar jag komma in i en bra rytm igen, så nu känner jag att det är dags att ta upp bloggandet igen. Jag har saknat er och hoppas att ni vill följa min blogg fortsättningsvis oxå. =)

 

Nu när jag varit borta så länge är det väl inte mer än rätt att jag visar er vad jag haft för mig. Eller vad säger ni?! *ler*


En vecka i början av juli var jag och i min sambo i Montenegro. En helt underbar, fantastisk och skön vecka. Montenegro är ett väldigt litet land i forna Jugoslavien som varit självständigt i ungefär ett år. En av mina bästa vänner kommer från Bosnien och hon har länge rekommenderat oss att besöka länderna däromkring. Förra sommaren åkte vi till Kroatien och det gav mersmak. =) Så den här sommaren var det dags för ett besök i Kroatiens grannland Montenegro och den Budvanska rivieran. Vi bodde i ett ganska litet ställe som heter Becici, men vi gjorde en del utflykter för att upptäcka mer av landet. En reseguide sa att för att uppleva Montenegro måste man åka upp i bergen och det var ju givet att vi gjorde det. När vi åker på semester vill vi se så mycket som möjligt. Det är skönt att ligga på stranden oxå, men vi vill gärna uppleva naturen, se olika byar och städer och lära känna landet djupare. Vi tycker om att resa till länder som ännu inte är så exploaterade och Montenegro är ett relativt nytt chartermål. Men det byggs hotell överallt så om några år kommer turismen att ha tagit över även där.

 

Montenegro är ett underbart land. Otroligt vackert. Storslagen natur. Höga berg och djupa dalar. Kristallklart vatten. God mat och gott vin. Vänliga människor. Relativt låga priser. Allt man kan önska sig. Här ska ni få se vad jag menar. (Vi har vääääldigt många superhärliga bilder, så jag tänkte visa dem i omgångar. Idag börjar jag med lite naturbilder.)

 

image102 image99

image100 224621-101

image102 image103

224621-91 224621-93

224621-94 224621-95

224621-96 224621-97


RSS 2.0