Utmanad.

 

Tidigare i veckan blev jag utmanad av Birgitta att visa mina tre favoritsaker. Jag har funderat och funderat och det var inte lätt att välja ut bara tre. En del av mina favoriter har jag redan visat och många har jag planerat att visa i framtida inlägg. Så jag vill inte visa dem redan nu. Men till slut kom jag på hur jag skulle göra. Som jag förstått det när jag tittat på andras favoritsaker ska sakerna även representera mig själv. Så här har ni resultatet...

image73

Det här är min favoritnalle från barndomen. Jag har inte hjärta att lägga undan henne i någon låda så hon finns fortfarande framme, på en hedersplats. Nallen får symbolisera min uppväxt. Jag är enormt tacksam för att jag fått växa upp på det sätt jag gjort. På landet utanför en liten norrländsk stad. Att fritt få springa omkring i naturen och leka är något jag önskar mina egna barn, den dagen de kommer.


image75

Den andra saken (fast det egentligen är flera som hör ihop och är en väldigt abstrakt sak) får symbolisera där jag befinner mig just nu i livet. Min utbildning är den bästa investering i mitt eget liv jag gjort på länge. Jag velade fram och tillbaka länge innan jag bestämde mig och så här i efterhand har jag inte ångrat mig en sekund. Jag lägger ner hela min själ i pluggandet och har utvecklats mycket under detta första läsår. Och än återstår två och ett halvt år innan jag är färdig lärare för barn mellan noll och nio år.


image74

Den tredje saken får symbolisera framtiden. Kärleken är viktigast av allt. Utan kärlek är man ingenting. Och det finns många olika "sorters" kärlek. Den största är förstås den jag delar med min sambo. Men även kärleken mellan mig, mina föräldrar och min syster är förstås oerhört viktig. Även mina kära vänner har en speciell plats i mitt hjärta och jag skulle inte klara mig utan er.

Detta hjärta tycker jag så mycket om. Har fått det av min sambo och vad jag menar med att hjärtat får symbolisera framtiden är att det är med min sambo jag ser framtiden.

 

Nu tror jag att de flesta som jag känner bland bloggarna redan har blivit utmanade, men jag skickar den iallafall vidare till Zassi , Lilla My och alla andra som känner att de vill vara med. Lycka till. =)


Egna solkskydd.

Det är verkligen superhärligt att våren är här och solen börjar värma. Snart är det sommar. *längtar* Men just den här tiden på året är nästan den allra bästa. Man bara njuuuuter av att träd och blommor slår ut. Det är så vackert.

Men...ibland behöver man skydda både sig själv och annat från direkt solljus. Vi har vår balkong och flera fönster i söderläge och ni kan ju själva räkna ut vad det betyder - sol och värme hela eftermiddagarna, både på gott och ont. Jag vet inte hur många blommor jag brände upp första sommaren vi bodde här. Jag insåg ganska snart att om vi ska ha blommor i fönsterna så måste de ha skydd. Jag letade som en galning efter passande solskydd, men hittade inga jag ville ha...

Men så en dag kom räddningen som ett brev på posten. =) Jag fick reklam om någon katalog (kommer inte ihåg vilken) och där fanns en pytteliten bild som visade lite ur deras inredningsutbud. Bland annat ett solskydd. Själva designen va perfekt...men färg och material va lite sådär. Och vad gör man då? Jo, jag ritade en skiss på själva "ramarna" och så ringde jag min kära pappa och frågade snällt om han kunde hjälpa mig med en sak. =) Och han hjälper mer än gärna till, så jag skickade ritningen till honom. Han har alla maskiner och verktyg som behövs. Tyvärr bor mina föräldrar långt ifrån där jag bor nu... annars hade jag åkt hem till dem och så hade pappa fått assistera mig så jag kunde ha gjort "ramarna" själv. Jag vill ju gärna lära mig. Men det är ju ofta så med inredare...de kommer med idéerna och så är det någon annan som bygger. *ler*
Så när de var klara var det bara för mig att betsa dem och häfta fast ett passande tyg. Och sen dess mår mina blommor utmärkt även i fönsterna i söderläge. =)

Så här ser de ut...
224621-72 224621-69
image68 224621-71
" Ramarna" är ihopsnickrade i vanlig furu. Sedan har jag betsat dem i en oljebets, i färgen mörk ek. Tyget är ett linnetyg. Det kommer från några löpare jag beställde en gång. De var inte riktigt som jag hade trott och hamnade i garderoben. Tur att saker och ting kan få nya användningsområden. Tyget passade ju utmärkt till mina solksydd.

Än så länge har inte den riktiga värmen hittat hit, men om jag nu lägger in ett inlägg om solskydd så kommer kanske solen och värmen tillbaka. Jag hoppas på det. Ha det så bra alla underbara bloggvänner. Stor kram till er.

Lilla söta Nalle Puh

Jag hade en gång, för några år sedan, en Nalle Puh-period i mitt liv. Han syntes lite överallt i mitt dåvarande hem. Spår av denna period finns fortfarande kvar, för jag tycker fortfarande om berättelserna om Nalle Puh. En del av sakerna har jag packat undan i lådor. Vem vet, de kanske kommer till användning en vacker dag igen?! Men en del av sakerna finns framme även i vårt nuvarande hem. Det här är favoriterna...

image63
Den här tavlan har jag fått av min syster. Den pryder väggen på lilla toaletten nu.

image64 image65
Denna underbara te-servis var den allra första julklappen jag fick av min älskade sambo. =) Jag älskar den. Den gamla looken gör den ännu finare.

image67 image68
Kanske något att dricka midsommarsnapsen ur? Figurerna är handgjorda. Har köpt glasen i en hantverksaffär.

När jag nu är inne på det här Disney-temat vill jag oxå visa en annan favorit. Dessa söta små tavlor...

image62

Jag hade för någon vecka sedan ett inlägg om vackra ord och jag tänkte spinna vidare lite på det här. Jag har nämligen några böcker med söta citat ur berättelserna om Nalle Puh som jag tänkte dela med mig av. Vissa av dem har satt sig i hjärtat...

Vänner är sann rikedom
Nasse gick fram till Puh.
- Puh, viskade han.
- Ja, Nasse?
- Ingenting, sa Nasse och tog Puhs tass.
Jag ville bara veta var jag har dig.

(ur Nalle Puhs lilla vänskapsbok)

Och med det säger jag Hej Då för den här gången. Nu blir det långhelg och mer tid för bloggande. =) Vi "ses". Ta hand om er! KRAM

Ett eget spa...

...det skulle man ha. Med bubbelbadkar och bastu. =) Fast det är ännu en sak som än så länge bara är en dröm. Fast vad vore livet utan drömmar och mål att sträva mot?!

 

Jag som tänkte att jag skulle ha mer tid för bloggandet efter vi hade redovisat grupparbetet förra veckan, men den här veckan har det varit ännu mer fullt upp. Är ute på praktik och det är jättekul. Men jag kommer hem senare än vanligt och så är det ju hockey var och varannan kväll, så det har inte blivit tid över bloggande. Men, jag kommer alltid tillbaka...ifall nån skulle sakna mig. =)

 

Iallafall så skulle det vara skönt att slå sig ner i ett avslappnande bubbelbad nu när det äntligen är helg! Men det finns ju andra sätt att koppla av oxå, som tur är.

 

Idag vill jag iallafall visa lite detaljer ur vårt badrum. När vi flyttade in i den här lägenheten såg det rent av för gräsligt ut (för att uttrycka sig milt), mörkblå plastmatta och nån slags rosa/orange färg på väggarna. Men så en vacker dag fick vi ett meddelande från vår hyresvärd att de skulle renovera badrummen i vårt område. Yippiiiieee! =) Och då fick vi oxå vara med och bestämma färg och så. Men bor man i hyresrätt så finns det ju alltid normer att följa. Det ska va standardmått och standard hit och dit.... Så vi fick ju inte välja helt fritt. Kaklet skulle va vitt. Men på de kakelbårder och golvklinkers de valt ut fanns fyra olika färgsättningar och bland dessa fick vi välja. Vi valde blått. Det va finast. Och blått passar bra i badrum. Fast jag skulle nog inte välja blått om jag fick välja helt fritt. Det finns så mycket annat snyggt i badrumsväg...och som passar min stil mycket bättre. =)

 

Jaja, nog om detta. Här är bilderna....


image56 image57
image60 image59
image58

Vackra ord.

Först vill jag bara säga att det har varit mycket med pluggandet den senaste veckan, så jag har inte kunnat blogga så mycket som jag haft lust med. Men, så blir det ibland... Hade en gruppredovisning igår som jag gick väldigt bra, så nu kan jag slappna av ett tag. =)

Idag tänkte jag dela med mig lite av något jag samlar på. =) Det är kloka ord. Jag har samlat på dem så länge jag kan minnas. Har dock lugnat ner mig lite på "äldre dar". Tidigare skrev jag upp minsta lilla ordspråk i en bok och det har blivit många böcker vill jag lova. För tillfället ligger dessa i någon låda i mitt gamla flickrum. De är kul att ha kvar.

Som sagt, nu har jag sansat mig lite och sparar bara dem som verkligen går rakt in i hjärtat. När jag slöstrosade omkring i turistbutikerna på Arlanda en gång för länge sedan i väntan på ett plan så hittade jag otroligt söta kort, med sådana vackra ord. De kom från Kreativ Insikt och jag förälskade mig genast. =)

Men under, vad ska jag säga, kanske det senaste året har förälskelsen blivit starkare. De fina orden går rakt in i själen på mig och sätter sig där. Kanske just för att de är skrivna med själ och betyder mycket för den som skrivit dem.

Jag tycker om att ha kloka ord i mitt hem, som en påminnelse om vad som är viktigt i livet. Därför är orden som syns här hemma betydelsefulla för mig...

 

224621-55 224621-54

224621-55

Och så ett litet smakprov på vackra ord från Kreativ Insikt...

ta vara på detta ögonblick
det bär på en gåva
bara till dig

 

Ha en skön helg allihopa! KRAM


RSS 2.0