Loppisfynd

Ojojoj, vad tiden går. Fort dessutom. Hösten är här och det är så himla vackert ute. Jag gillar hösten. Det gör inte så mycket att det blir kallare och mörkare. Det är ganska härligt att ta på sig varmare kläder, mössa och vantar. Och framförallt är det ju mysigt att tända ljus inomhus och kanske krypa upp i soffan med en filt och en spännande bok. Det är inte dumt.

Jag vet att jag varit dålig på att vara inne på både min egen och alla andras trevliga bloggar på sistone. Men jag har verkligen haft fullt upp. Så jag har fått lägga mina fritidsintressen lite på hyllan ett tag. Men jag kommer alltid tillbaka hit, för det är ju så roligt. Men det blir lite si och så med hur ofta det blir. Och jag har saknat er alla.

Jag tänker iallafall fortsätta på mitt lilla tema om mitt älskade norrland. I somras när jag var där passade jag på att springa på loppis så ofta jag hann... Både runtomkring min egen hemstad och även min sambos hemstad. Idag tänkte jag visa några av mina underbara loppisfynd. =) För tillfället ligger de hemma hos mina föräldrar. Några av dem kommer kanske med hem till oss någongång snart, andra får kanske vänta tills den dagen vi har lite mer plats. Det är iallafall kul att samla på sig lite saker. Jag vet att de kommer att komma till användning en vacker dag.

224621-119 224621-120
Jag älskar träsaker. Särskilt gamla trälådor. Den här är en slags ost-form, som man gjorde ost i förr. Bilden till höger är en vävsked. Den är så otroligt vacker.

224621-124 224621-125
Och här är en tvättbräda. Den är så fin. Jag gillar när träet blivit lite grått.

224621-126 224621-123
Ett vackert träfat. Och bilden till höger visar tvättbrädan igen och ett vackert lakan, örngott och handduk.

Min mormor dog 2001 *saknar dig mormor*, men vi har fortfarande kvar hennes gamla hus i släkten. Det är en riktig skattkammare. I somras passade jag på att ta reda på några gamla lakan och örngott. Hennes initialer är broderade på dem. Därför är de så klart ännu mer värdefulla för mig. Några av dem ser ni här ovan. Och här kommer några närbilder.

224621-122 224621-121
Fantastiskt vackra, eller hur? De är för skadliga att sova i, men jag kommer nog använda örngotten till prydnadskuddar istället. Får se vad jag hittar på med lakanen.

Ha det så bra nu allihopa. Vi ses snart igen. Kramar.

RSS 2.0