Home is where the heart is.

Nu är jag tillbaka igen. Har kommit igång med skolan igen och börjat få "flyt" i studierna, så nu kan jag ägna mig åt bloggande med gott samvete.
Som jag redan berättat har jag tillbringat två veckor HEMMA! Och hemma för mig är en liten by utanför en liten stad i Norrlands inland. Och det är hemma även fast jag inte bor där. Jag ska förklara...

När jag flyttade från Norrland för ungefär 4 år sedan var jag otroligt less på den "lilla hålan" jag bodde i. Och jag har aldrig ångrat att jag flyttade för att vidga mina vyer lite. Men det lustiga är att det är sedan jag flyttade som jag insett hur underbart Norrland verkligen är. Drömmen är att en dag flytta norrut igen. Det är inte aktuellt i dagsläget, men man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda.

Med andra ord...i mitt hjärta är Norrland mitt hem och kommer alltid vara. Jag är och förblir norrlänning för alltid, oavsett var jag bor. Och nu betraktar jag allt som påminner mig om Norrland/hemma som skatter. Så detta och några av de kommande inläggen kommer att bli "a tribute to home".

Jag börjar med att visa några saker som funnits här hemma (där jag bor nu) ett tag och som verkligen påminner mig om hemma (alltså Norrland - många olika "hemma" att hålla reda på här...*ler*)

image114 image117
Glas- och grytunderlägg med hällristningsmotiv med motiv som påminner mig om Norrland. Köpta på en marknad i min hemstad.

image115 image116
Saltvackan har min pappa gjort så den talar för sig själv.
Mygg hatar jag, men vad vore väl Norrland utan mygg... *ler*

image118
Jag gick knappast in i en hantverksaffär när jag bodde kvar i min hemort, men efter att jag flyttade är hantverk hemifrån guld värt för mig.

Jag har förresten skaffat en e-mailadress för bloggens räkning. Adressen är hemmahosstina@hotmail.com
Maila gärna om det är nåt.

Man blir ju rörd...

Ja, rörd blir jag minsann när läser sådana här vackra ord om min blogg...

"Hemmahosstina - Det är en tjej som jag upplever som mjuk och inkännande, hennes texter är eftertänksamma och noga utvalda, hon har en inriktning och stil som är hennes egen, har en röst som gör sig hörd genom sitt milda tonläge."

Hur kan någon som "bara" känner mig genom bloggen känna mig så väl?! Orden gick rakt in i hjärtat och där har de stannat. Tack Birgitta, du är en ängel!

RSS 2.0