Symbol för kärlek.

Så här när Alla Hjärtans Dag är högst aktuell så finns det väl inget bättre att skriva om än just kärlek och hjärtan. Jag tycker om hjärtan och omger mig gärna av dem hemma. Och ibland när jag sitter på en halvintressant föreläsning och klottrar lite i mitt block ritar jag ofta hjärtan. Det faller sig liksom naturligt. Hjärtan är vackra och de symboliserar något vackert. Utan kärlek vore inte livet mycket värt. Och kärlek ska man visa varandra alla dagar. En dag fick jag ett sådant rörande och fint sms av en kompis som passar väldigt bra här just nu, för det gick rakt in i hjärtat. Man blir så glad när någon säger fina ord (även fast det i detta fall var i form av ett sms som skickas vidare till många). Här kommer det:

Vad skulle du göra om en i familjen/vän var
borta från ditt liv imorgon och du aldrig
sagt till honom/henne vad du kände?
Därför vill jag bara säga att du är speciell
för mig och du har gjort en skillnad i mitt liv.

Glöm inte att visa kärlek och ta hand om varandra. En liten vänlig gest eller fint ord kan betyda mer än man tror.

image146 image149
Dessa fina hjärtan har jag köpt av Stina. Jag tycker så mycket om dem. De är underbara.

image149 image148
Här är några fler av de hjärtan jag har i mitt hem. En tavla med texten "Välj kärlek" från Kreativ Insikt. Och så två vita hjärtan som ligger på fönsterbrädan i sovrummet.

Egentillverkad matta.

Min syster gjorde om i sitt sovrum förra året. Det blev jättefint och hon trivs väldigt bra där. Det som fattades var dock en matta som skulle pryda hennes nya golv, med det har inte varit lätt att hitta någon hon ville ha.

Så, inför jul slog jag och mamma våra kloka huvuden ihop och bestämde oss för att sy en matta själva. Tipset kom från en kompis till mamma, och det är ju så med bra idéer - att man tar dem, kanske modifierar dem en smula och gör dem till sina egna. =)

Mamma hade letat reda på lämpligt tyg så när jag kom upp för att fira jul åkte vi och handlade tyget och sedan var det dags för tillverkning. Till mattans ovansida valde vi ett brunt lurvigt tyg. =) Som foder valde vi svart markisväv. Jag fick den stora äran att sy, för jag tycker att det är så roligt.
Så här gick vi tillväga:

1. För att få mattan rund gjorde vi en enkel passare. Vi mätte upp ett snöre som var lika långt som mattans radie. Det fäste vi i mitten på markisväven och längst ut i andra änden av snöret fäste vi en penna. Sedan var det bara att hålla snöret sträckt och gå runt med pennan mot tyget. Vi klippte ut cirkeln och lade den sedan ovanpå nästa tyg och klippte även det runt.

2. Därefter var det dags att nåla ihop de både tygstyckena med varandra, avigsida mot avigsida. Se bilderna nedan.
image142 image143

3. Sedan var det dags att fästa ihop delarna med varandra. Här gäller det att inte glömma att lämna en liten bit öppen, för att kunna vända mattan så rätsidan hamnar åt rätt håll. =)

image145

4. När mattan var vänd åt rätt håll sydde jag raksöm runt hela mattan för att få en fin kant.

image144

Min systers katt ville såklart hjälpa till. =)

image142

Och här har vi mattan, på plats i min systers sovrum. Och hon blev faktiskt väldigt nöjd med resultatet. Vilken tur. =)

PS: Med tanke på mitt förra inlägg om förändringstankar så kan jag avslöja att vi ska beställa en ny soffa i veckan. =) Återkommer om det senare.

RSS 2.0