Vintage-pyssel.

Ibland behöver man små lådor eller korgar för att fövara något i. Men ibland hittar man inget man vill ha i butikerna. Då får man helt enkelt göra egna. Panduro är helt klart favoritbutiken när det gäller pyssel. Där finns ALLT! =) Jag tror aldrig att något jag behövt inte funnits där. Allt jag behövde (utom korgen) till mitt förvaringspyssel har jag köpt där. Jag älskar de där vintage-etiketterna. Eftersom jag gillar gamla saker, så passade det perfekt att pyssla lådor med vintagelook. När jag köpte min fna trä-sockerlåda (som syns på flera av mina bilder) var den klädd med något slags hyllpapper invändigt. Det var jättefint, så jag sparade det. "Det kan jag säkert använda till nåt nångång" tänkte jag. Och mycket riktig, här har jag klätt insidan på papplådan med handtag med just det papperet. När det gäller papper samlar jag på det mesta. Jag köpte några gamla gulnade tidningar en gång på loppis. Hon som sålde dem till mig undrade vad jag skulle med de där gamla tidningarna till. Hon hade nog aldrig sålt tidningar från 30-talet till en ung tjej nångång. =) Tidningarna är jättefina och jag vet att de kommer att komma till användning en vacker dag. *smider planer*

224621-48 224621-53
224621-51 224621-50
224621-49 224621-52

Jaha, så är det helg igen! Tiden går så fort. Idag har jag varit ledig och passade på att skura och olja in våra utemöbler. Det är rena sommarvärmen ute, så om det fortsätter så här lär många timmar i helgen tillbringas på vår stora fina balkong. Ha en skön helg! Kram.

Ett hem kantat av guld...

Som jag nämnt tidigare tycker jag om guld som inslag i inredningen. Drömmen är att tapetsera och måla väggarna i väldigt naturnära, diskreta, lugna, harmoniska färger (såsom de favoriter jag nämnt tidigare: bruna nyanser, vitt, etc) med något stänk av guld någonstans...kanske måla något med schablon eller ett väggord skrivet i guld. Nåt sånt. Än så länge finns inte så många guldinslag här hemma, men det är också en sån där sak som får komma med tiden.
Ett guldigt ting som kommit in i vårt hem är en spegel. Jag gillar den jättemycket. Dels för att den är målad i guld förstås och dels för att ramen har en gammaldags känsla över sig.

image39 image40

Jag tänkte även fortsätta det här inlägget med att visa ytterligare detaljer ur vår hall. Galgarna, skostället, förvaringskorgarna och dörrmattan.

image41 image42
image43 image46
image45

Jag kom att tänka på en sak häromdagen när jag funderade över vad jag skulle lägga in här på bloggen härnäst.... genom att skriva ner mina tankar om inredning och inspiration på det sätt jag gör här, klarnar bilden mer och mer även för mig själv vad det är för stil jag egentligen gillar. Tidigare har jag ibland känt att jag gillar massor med små bitar av olika stilar och att det kanske skulle bli rörigt att kombinera dem alla... men genom att sätta ord på tankarna känns det som att jag ändå har en ganska klar bild över vad jag gillar innerst inne, finner harmoni i och mår bra av. Självklart har jag ju länge vetat vad jag tycker är snyggt och vad som tilltalar mig mer än annat, men genom att få ner tankarna i ord ser jag tydligt den röda tråden som ändå går rakt igenom allting. Det är häftigt. Ibland behöver man stanna upp och tänka efter för att de inre bilderna och tankarna ska klarna.

Mina bästa vänner!

Ja, man kan faktiskt nästan kalla dem det, "mina bästa vänner". Fast den här gången menar jag inte människor utan ting. Fantastiska ting som jag tycker mycket om och som ofta kommer till användning när det gäller mitt inredningsintresse.

Här är de kära tingen:
- min ncs-karta
- min skallinjal

224621-38 224621-37
224621-36 224621-35

Eftersom jag (i stort sett) tittar på varenda inredningsprogram jag kommer åt har jag ofta sett inredarnas super-redskap ncs-kartan. Jag har länge pratat om att jag gärna skulle vilja ha en sån och så i julas hade min söta, snälla och lyhörda lillasyster köpt en sån till mig. Gissa om jag blev glad?! Jag älskar den! Den följer med mig nästan varje dag i handväskan! =) Det är så praktiskt att ha den där när man ser en jättefin färg någonstans. Då åker ncs-kartan fram, jämförs med den fina färgen, antecknas och glöms aldrig bort! =)

Skallinjalen bekantade jag mig med när jag gick en inredningskurs för ett par år sedan. Då fick vi träna oss på att göra ritningar på rum och då var skallinjalen oumbärlig. Självklart inhandlade jag en egen och sedan dess följs vi oxå åt för det mesta.

Tyvärr ägnar jag inte så mycket tid som jag vill åt att rita och planera rum längre. Det är så mycket annat just nu som tar upp min tid. Men när väl lusten faller på är jag glad att mina kära "vänner" finns där och gärna assisterar mig! Och det är tur att de gärna följer mig var jag än går, för när man minst anar det kommer de till användning. =)

Ha en skön helg mina kära blogg-vänner! Ni är underbara!

Personliga kort och paket.

Om inredning är mitt allra största intresse, så kommer pyssel inte långt efter. Jag älskar att vara kreativ och göra saker utifrån min egen fantasi, med mina egna händer. Självklart kan man ju hämta inspiration överallt, men eftersom det är jag själv som tillverkar korten och paketen så får de ju alltid i slutändan en personlig prägel ändå. Och det är det som gör det hela så roligt! Det finns ingen som får ett exakt likadant kort (även om jag skulle försöka...) Och det är så mycket roligare att ge bort personligt inslagna paket och egentillverkade kort. Det brukar uppskattas. Och det finns väl knappast något bättre än att göra en annan människa glad!

Jag har haft lite födelsedagspyssel för mig de senaste dagarna och nu tänkte jag visa resultatet. Bara fantasin sätter gränserna...

image33 image34

image35 image36

Böcker fulla av inspiration.

Innan jag visar mer av mitt hem tänkte jag berätta och visa lite mer om vad jag inspireras av. Jag älskar att läsa och bläddra i inredningstidningar och böcker. Det finns många olika stilar som jag tycker kan vara väldigt snygga, allt ifrån ett riktigt romantiskt sovrum till ett kök i modern stil. Men när allt kommer till kritan så skulle jag nog inte vilja ha det så hemma hos mig själv.
Som jag skrev i min presentation är det naturfärger som tilltalar mig, samt det afrikanska, orientaliska och gamla saker. För mig är det inga problem att blanda dessa olika inspirationskällor, jag tycker att de bildar en väldigt varm, trevlig och ombonad helhet. Jag känner mig lugn och trygg i den atmosfären detta tillsammans utstrålar.
Än så länge är jag långt ifrån att ha ett hem där min inspiration bildar en helhet. Vi bor som sagt i en hyresrätt där mycket av inredningen är från 80-talet och inte alls det vi själva skulle välja. Men tids nog kommer nog även vi ha ett hem där vi själva skapat den harmoni vi vill ha. Och tills dess samlar jag på mig allt som påminner om det jag vill förmedla genom inredningen...


224621-26 224621-27

224621-29 224621-30

image32 image31

Här är ett urval av böcker som jag älskar och läser och bläddrar i mycket. Fotografierna är tagna hemma hos oss så ni kan ju skymta lite av interiören. Brunt, beige, naturvitt, gröna växter och en gammal trälåda från Svenska Sockerbolaget. Gardinerna i bakgrunden är från vårt vardagsrum (två panellängder, båda i linneaktiga tyger).
Böckerna kan jag absolut rekommendera.

* Inred i skärgårsstil - med inspiration från strand och hav. (Andrea Spencer)
* Bo personligt - med stil och särprägel. (Kari Osvold, Beate Slipher). Jag har fler böcker i samma serie som också är väldigt bra.
* Inred med gammalt och nytt. (Alexandra Villefrance, Margaret M. de Lange)
* Jordnära - ett modernt sätt att leva. (Mary Norden)
* Africa - An artists journal (Kim Donaldson)
* Safari Style. (Angelika Tachsen)
* African Style. (Angelika Tachsen)

Till sist vill jag bara skicka en STOR KRAAAM till alla underbara människor som besöker min blogg och lämnar sådana fina kommentarer! Tack! Puss och kram till er alla.

En första presentation...

... av mig och mitt hem tänkte jag att det var dags för nu. Jag har ju haft möjlighet att titta in i flera fina hem, så nu vill jag bjuda på en titt i mitt. Ja, fast det är ju inte bara mitt förstås, min sambo hör ju oxå hit. =)

Först en liten presentation av mig:

Namn: Stina

Ålder: närmar mig 30 med stormsteg, men ska först fylla 29 i sommar.

Boendeform: hyresrätt, 3:a på 84 kvadrat. Det bästa med att bo i hyresrätt är att vi t ex fick badrummet renoverat förra vintern utan att det kostade oss ett enda öre. Det sämsta med att bo i hyresrätt är att man inte vill lägga ut så mycket pengar på att renovera själv... därför ser golven, tapeterna och köket ut som de gör. Men för den skull kan man ju göra det fint och mysigt med detaljer och möbler som man gillar.

Gör till vardags: pluggar till lärare.

Intressen: inredning å åter inredning, att pyssla, shoppa (inredningsdetaljer och kläder), umgås med familj och vänner, blogga (ett väldigt nytt påkommet intresse), läsa, naturen, resor, film, etc. *listan kan göras låååång*

Favorit...

...färg: generellt sett är det grönt. Men när det gäller inredning är det naturfärger... alla nyanser av brunt, beige, vitt... som grund, med inslag av grönt, blått och guld. Andra färger som tilltalar mig i rätt nyans och lagom mängd är vinrött, orange och gult.

...mat: jag ÄLSKAR mat, både att laga och äta. Kan inte välja ut en favoriträtt, det går inte.

...program på TV: alla inredningsprogram, Cityakuten, kriminalserier som CSI och NCIS, samhällsprogram (t ex Efterlyst, Insider) och dokumentärer.

...film: svårt att välja här med... en favorit är Boys don't cry. Och en film vi såg rätt nyligt som var otroligt bra var Blood Diamond. Annars gillar jag deckare och tittar mycket på svensk film.

Inspireras av: naturen, afrika, det orientaliska, gamla saker.... (och så klart alla otroligt fina bloggar jag besökt på sistone.)

Drömmer om: ett eget hus att bo i med min älskling och där vi får göra om precis som vi vill. Och så drömmer jag om ett långt, lyckligt liv (till mig och alla jag tycker om). Ja, och så drömresan förstås...safari i afrika. Skulle inte va helt fel att åka till Thailand en gång till heller.


Det var lite om mig och det jag värderar högt här i livet! Nu går vi över till en första presentation av mitt hem. Som sagt så är inte den "fasta inredningen" och färg- och tapetvalet det allra vackraste (eftersom vi inte valt det mesta av det själva), så den försöker jag visa så lite som möjligt av. Men det finns så många hörn och detaljer här hemma som jag älskar och gärna visar upp. Så här kommer ett kollage. Börjar idag med att visa vid ytterdörren och i hallen. Välkommen in! =)

224621-21 224621-20

224621-25 224621-18

224621-19 224621-24

Grilltider!

Igår åt vi grillade kycklingspett till middag. MUMS, säger jag! Finns det nåt godare är grillat??!! Knappast... iallafall inte när man väntat en hel vinter på att grillsäsongen ska börja igen. Och nu kanske ni tror att det var första gången vi grillade igår?! Men det kan jag tala om att det var det inte... om jag inte redan tappat räkningen så var det fjärde helgen i rad! =) *häääärligt* Fast det va första gången i år som vi grillade kyckling. Jag tänkte faktiskt vara generös och dela med mig av receptet på marinaden som gör att kycklingen blir supergod!

Kycklingmarinad: (för 400 gr kycklingfilé = 4 port.)
1 vitlöksklyfta,hackad
2 msk lättyoghurt
1 msk flytande honung
1 msk soja
2 msk rödvinsvinäger eller citronsaft

I receptet står det att man bara ska pensla kycklingen, men jag brukar låta den ligga i marinaden några timmar.

(Recept ur Viktväktarna - Mat från hela världen. B Wahlströms Bokförlag AB, 2005)

Och innan ni provar själva får ni hålla till godo med dessa bilder:

224621-14 image16


Mera påsk...

Här kommer lite mera påskbilder. Det är inte lätt när man är relativt nybörjare på att fota på det här viset... närbilder på saker, osv. Det blir lätt suddigt och konstigt. Men man kan ju ta hur många bilder som helst och kassera de man inte är nöjd med. Här är iallafall några som får duga.
Vi har verkligen en jätteskön påskhelg. Det är så skönt att bara vara ledig och ta dagen som den kommer.

image9   image13
                                           image8


Hoppas ni har det bra där ute också. PÅSKKRAM till er alla.

GLAD PÅSK

Åh, va roligt!! Äntligen har jag också en egen blogg!! Jag har surfat runt på massor av bloggar på sistone och blivit så inspirerad att skapa en egen. Och nu är den här. Känns jättekul! Jag kommer att göra en lite närmare presentation av mig själv och min värld lite senare. Nu vill jag mest bara hälsa er alla välkomna hit (jag får ju hoppas att någon vill titta förbi...) och önska GLAD PÅSK!

image12  image13

Jag gick en blomsterarrangemangskurs förra veckan och då gjorde jag dessa. Det var en väldigt rolig och lärorik kurs! Att pyssla ihop saker själv är bland det bästa jag vet, så det var kul att få lära sig lite om vad man ska tänka på när man jobbar med blommor.
Ha en rikigt skön påsk nu. Här skiner vårsolen och det är så hääääärligt!

RSS 2.0