Home is where the heart is.

Nu är jag tillbaka igen. Har kommit igång med skolan igen och börjat få "flyt" i studierna, så nu kan jag ägna mig åt bloggande med gott samvete.
Som jag redan berättat har jag tillbringat två veckor HEMMA! Och hemma för mig är en liten by utanför en liten stad i Norrlands inland. Och det är hemma även fast jag inte bor där. Jag ska förklara...

När jag flyttade från Norrland för ungefär 4 år sedan var jag otroligt less på den "lilla hålan" jag bodde i. Och jag har aldrig ångrat att jag flyttade för att vidga mina vyer lite. Men det lustiga är att det är sedan jag flyttade som jag insett hur underbart Norrland verkligen är. Drömmen är att en dag flytta norrut igen. Det är inte aktuellt i dagsläget, men man vet aldrig vad framtiden har att erbjuda.

Med andra ord...i mitt hjärta är Norrland mitt hem och kommer alltid vara. Jag är och förblir norrlänning för alltid, oavsett var jag bor. Och nu betraktar jag allt som påminner mig om Norrland/hemma som skatter. Så detta och några av de kommande inläggen kommer att bli "a tribute to home".

Jag börjar med att visa några saker som funnits här hemma (där jag bor nu) ett tag och som verkligen påminner mig om hemma (alltså Norrland - många olika "hemma" att hålla reda på här...*ler*)

image114 image117
Glas- och grytunderlägg med hällristningsmotiv med motiv som påminner mig om Norrland. Köpta på en marknad i min hemstad.

image115 image116
Saltvackan har min pappa gjort så den talar för sig själv.
Mygg hatar jag, men vad vore väl Norrland utan mygg... *ler*

image118
Jag gick knappast in i en hantverksaffär när jag bodde kvar i min hemort, men efter att jag flyttade är hantverk hemifrån guld värt för mig.

Jag har förresten skaffat en e-mailadress för bloggens räkning. Adressen är hemmahosstina@hotmail.com
Maila gärna om det är nåt.

Kommentarer
Postat av: birgitta

Det är väl härligt när man upptäcker sin hembygd på nytt och ser på den med nya friska ögon. Men ofta behövs att man gör en paus och byter miljö för att man ska uppskatta det man hade. Hällristningsunderläggen var härliga, det är så fina konstverk och uttrycksfulla. Din pappa verkar vara en handens man, så fint som det saltkaret är. Det är alltid en njutning att se skickligt hantverk. Kram Stina och ha det gott.

2007-09-05 @ 19:28:00
URL: http://fridtid.blogspot.com
Postat av: Stina

Min svärmor kommer från Vilhelmina. Hon har en massa sådana där saker.
Puss

2007-09-05 @ 19:37:47
URL: http://hemmapalandet.blogspot.com
Postat av: Stina

Birgitta: Ja, det är verkligen härligt hur man kan se saker med helt nya ögon och uppskatta sådant som man inte reflekterade mycket över tidigare. Jag gillar verkligen underläggen. De är välanvända kan jag säga. Ja du, min pappa är verkligen händig. Och han tycker det är så roligt. Och just den "skatten" är ju extra mycket värd eftersom han har gjort den. =) Kraaam
Stina: Jaha, va kul! =) Kul att du oxå har anknytning till det härliga norrland. =) Puss på dig

2007-09-05 @ 21:33:43
URL: http://hemmahosstina.blogg.se
Postat av: Jessica

ja, var en bra dag :D
vad pluggar du då?

2007-09-05 @ 21:41:26
URL: http://myckelite.blogg.se
Postat av: Signe

Hej! Va kul att du tittade in hos mig så att jag vet att du är igång på bloggen igen! Det var verkligen norrländska saker du visar! Hoppas du haft en bra sommar! Kram :)

2007-09-05 @ 22:09:07
URL: http://designe.blogg.se
Postat av: sanna

jag behöver boktips, spana in min blogg och skriv en kommentar med ditt tips, allt är välkommet!
Godnatt
=)

2007-09-05 @ 22:09:33
URL: http://wiiiberg.tjejsajten.se
Postat av: Stina

Jessica: Jag pluggar till förskollärare. =)
Signe: Hej! =) Japp, nu är jag på gång igen. Haha, ja det kan man säga. Därför påminner de så mycket om hemma. =) Kram
Sanna: Okej, ska spana in den. Kul att du besökte min.

2007-09-06 @ 10:18:12
URL: http://hemmahosstina.blogg.se
Postat av: Carin

Klart att ni ska flytta norrut igen, det är min dröm. :) Det ska bli roligt att läsa dina kommande inlägg om norrland. Norrland är alltid hemma, och jag tänker aldrig flytta härifrån. Inte just nu iaf men man vet aldrig vad framtiden utvisar. Kul att se bilderna på alla norrländska grejer. :) Hoppas du har en bra dag.
Kram

2007-09-06 @ 11:24:38
URL: http://ladyscorpio.blogg.se/
Postat av: Lallis

Ibland behöver man liksom komma ifrån för att sakna. Hoppas att du kommer tillbaka någon gång och bosätter dig där igen:)Fiiiina saker!
Kram Lallis

2007-09-06 @ 14:11:41
URL: http://knasigamamman.se
Postat av: Mossfolk

Vilka fina hantverk. Jag är helt förälskad i Norrland fast jag aldrig bott där. Lägger hellre semestern norrut än åt söder...

2007-09-07 @ 09:52:37
URL: http://mossfolk.blogspot.com
Postat av: Mari ( Guldkant på livet)

Välkommen tillbaka från bloggpausen!!!
Jo, nog är det väl ngt visst med norrland, norrländska som jag är... född & uppvuxen i Umeå, bodde i Sthlm på 80-talet och sen 90-talet i Dalarna. Mina föräldrar flyttade från Umeåtrakten för 13 år sen till ett myckigt hus i Höga kusten Ångermanland då men.... jag kommer nog inte att flytta norrut
igen, men jag ska aldrig säga aldrig, jag trivs överallt där jag har ett trevligt boende och jag får omge mej med mina saker. Att man trivs bra är A och O, annars börjar man snegla hemmåt igen... Men flyttar man vid 17 års ålder som jag gjorde och är över 40 nu så då har det gått för lång tid... Bla, bla, detta blev en övernaturligt lång kommentar från mej.. : ) Jag förstår känslan över dina saker, de speglar Norrland!! Och hoppas du får bo där du trivs allra mest sedan!
Ha en fortsatt skön helg!!
Mari.

2007-09-08 @ 20:59:23
URL: http://www.guldkantpalivet.blogspot.com
Postat av: Jenny

Hej!
Kul att du är tillbaka på bloggen igen :) Jag kan förstå att du längtar "hem", kan känna igen mig i det du skriver från en tid när jag bodde på annan ort än hemorten. Ha en riktigt skön onsdag! Hälsa! KRAMKRAM

2007-09-12 @ 17:35:11
URL: http://jennyshemochharmoni.blogg.se
Postat av: Zassi

Åh vad fina hantverk du fyndat!! Roligt med något som pappa gjort oxå :-)
Ha det bäst! Kram//Z

2007-09-15 @ 10:05:36
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Postat av: Hannele

Hällristningsmotiv är fina.

2007-09-19 @ 20:37:15
URL: http://hannelesparadis.blogspot.com/
Postat av: Clara

Åh du är hemma igen.....vad trevligt!!! Det var vädigt fina saker du visar...speciellt de med hällristningar, jag är sjukt svag för just hällristningar!!!
Kram och välkommen tillbaka!

2007-09-27 @ 14:23:57
URL: http://claraslinneskap.blogspot.com
Postat av: Petra

Trevligt!
Vilka vackra hantverk du visar!

Postat av: Lilla My

Norrland är ju över halva Sverige.Vi har Norrbotten,Västerbotten,Medelpad,Lappland mm. mm.Själv bor jag i Norrbotten och för mig känns det konstigt att säga Norrland.Det kan betyda Gävle också :)Kul att du är tillbaka och bloggar.Jag gissar att dagarna äe fulltecknade med studier.Ha det bäst.:)

2007-10-06 @ 08:23:16
URL: http://myslivochhem.blogspot.com
Postat av: emelie

vad heter personen / designern som gjort glasunderläggen?

2007-10-14 @ 20:25:03
Postat av: Scaniatjejen

Visst är det härligt att ha flera platser som är "hemma". Själv har jag det också så. Jag bor i Sundsvall och är förstås hemma i min lägenhet där men hemma på riktigt är nog i min hemby, dit jag en dag vill tillbaka. Roligt att titta in hos dig igen, ser att även du varit upptagen med mycket annat än bloggen. Härliga bilder från Montenegro! Och jag kan bara instämma med Birgitta, tycker det var en mycket bra beskrivning av dig. KRAm på dig!

2007-10-21 @ 20:50:38
URL: http://scaniatjejen.blogg.se
Postat av: Jannice

Hej, jag är ny i bloggvärlden! Har läst din blogg och tycker den är super! Men själv har jag inte bloggat! Förrän nu!! Välkommen in till mig http://eninredoholicsbekannelser.blogspot.com/
Må så gott!

Postat av: Stina

Carin: Ja, man vet aldrig vad som händer i framtiden. =) Kul att du gillar sakerna jag visar. De påminner om hemma, eller hur? Kramar.

Lallis: Välkommen till min blogg. =) Och kul att du gillar sakerna. Jag hoppas oxå att jag kommer tillbaka nångång, även fast jag trivs där jag bor nu oxå. Får se vad framtiden utvisar. Kramar

Mossfolk: Ja, visst är det?! Kul att du gillar norrland så mycket. Kram

Mari: Jag håller med dig. Huvudsaken är ju att man trivs där man bor. Och jag trivs här, där jag bor nu, oxå. För vi har en underbar lägenhet i ett trevligt område och jag bor med den jag älskar, så jag ska verkligen inte klaga. Men norrland är ändå hemma i hjärtat. Sen får man se vad framtiden utvisar. =) Kramar

Jenny: Ja, hemma är alltid hemma på nåt sätt, om du förstår hur jag menar...oavsett var man bor. Hoppas du har det bra med allt. Hälsa. kram

Zassi: Tack! Ja, det pappa gjort är ju alltid extra speciellt. =) Kram på dig.

Hannele: Håller absolut med. =)

Clara: Tack! Ja, det är nåt speciellt med hällristningar. De är så vackra. Kram

Petra: Välkommen till mig. =) Och tack. =)

Lilla My: Ja, du har alldeles rätt. Får väl säga norra norrland för att precisera mig lite. =) Ja, dagarna nuförtiden är verkligen fullspäckade med plugg. Kram

Emelie: Välkommen till min blogg. =) Jag vet faktiskt inte vem som gjort glasunderläggen. Tyvärr. =(

Scaniatjejen: Tack snälla! Vad glad jag blir. =) Ja, det har varit lite mycket ett tag nu. Men även om bloggen får vänta ett tag ibland, så är det alltid lika kul att komma tillbaka. Hoppas du en vacker dag kan flytta tillbaka till din hemby. Förstår att det skulle betyda mycket. =) Kramar.

Jannice: Hej och välkommen till mig. Kul att du hittade hit och att du gillar min blogg. Du är så välkommen tillbaka. Ska besöka dig oxå. Ha det bra.

2007-10-25 @ 14:04:06
URL: http://hemmahosstina.blogg.se
Postat av: Kristina - Kix Inredningskoll

Ja, man ändrar verkligen på sin inställning när man kommer ifrån det. Det är härligt att se på sin hemort ur en annan synvinkel. Ofta saknar man det som man avskydde mest... hur konstigt det än låter. "Hemma" är alltid hemma.

2007-11-03 @ 17:33:01
URL: http://kixkoll.blogg.se
Postat av: Emilianingelin

Great site

2010-04-08 @ 08:13:35
URL: http://emilianingelin.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0